Moet ik de zonnepanelen schoonmaken?

Nee, u hoeft de zonnepanelen niet schoon te maken.

Een regenbui af en toe zorgt ervoor dat de zonnepanelen schoon blijven. Daarnaast meet deA de opbrengst van de zonnepaneleninstallatie op afstand. Mocht de opbrengst op de een of ander manier teruglopen dan neemt deA actie.

Zijn zonnepanelen veilig?

Ja, zonnepanelen zijn veilig. Bovendien zorgt deA er voor dat er zonnepanelen van A-kwaliteit op uw woning gelegd worden.

Is de opbrengst van de zonnepanelen gegarandeerd?

deA laat alleen zonnepanelen installeren van een goede en bewezen kwaliteit, inclusief opbrengstgaranties. Bovendien volgt deA de opbrengst van de zonnepanelen op afstand om direct in te kunnen grijpen als er een storing optreedt of in het geval de opbrengst achterblijft.

Is het plaatsen van zonnepanelen niet veel gedoe?

Het leggen van de zonnepanelen op het dak gebeurt buiten de woning en levert weinig overlast op. Verder wordt er een gaatje geboord in het dak. Het verdere timmer- en boorwerk blijft beperkt tot een eventuele leiding naar de meterkast en het ophangen van de omvormer.

U moet wel thuis zijn als de zonnepanelen-installatie geplaatst wordt. En de meterkast of zolder moet bereikbaar zijn om de omvormer op te kunnen hangen.

Wat is de invloed van schaduw?

Als er schaduw valt op een bepaalde plek van het dak, dan beïnvloedt dat niet alleen het paneel dat daar toevallig ligt, maar het hele systeem gaat dan minder opwekken. De situaties waarin deze kansen bestaan, worden vooraf ter plaatse beoordeeld en besproken.

Wat is een omvormer?

Een omvormer is nodig om de opgewekte gelijkstroom van de zonnepanelen in 240 Volt wisselstroom om te zetten voor gebruik. deA garandeert de goede werking van de omvormer.

De afmetingen van de omvormer zijn ongeveer  45 x 35 x 20 cm.

Omvormer.250

 

Maakt de omvormer geluid?

Er zijn omvormers die geluid maken omdat ze een ventilator nodig hebben. De omvormers die deA plaatst hebben geen ventilator en maken nauwelijks geluid.