Zon voor Huur regelt zonnepanelen op huurwoningen. De zonnepanelen krijgt u ‘gratis’, leveren u elk jaar geld op en bovendien werkt u mee aan een beter milieu.

Woonmensen.Staatslieden.400

Hoe werkt Zon voor Huur

  • deA benadert huurders in de buurt om mee te doen aan Zon voor Huur. Naast huurders worden ook eigenaren van ‘tussenliggende’ woningen benaderd.
  • De bedoeling is dat zoveel mogelijk mensen meedoen. Dit geeft een mooier beeld en zorgt ook voor schaalvoordelen.
  • deA financiert de zonnepaneleninstallatie. U hoeft dus niet zelf te investeren.
  • deA laat de zonnepaneleninstallatie door een deskundige installateur plaatsen.
  • deA draagt zorg voor een goede werking van de zonnepaneleninstallatie gedurende 25 jaar. deA meet de opbrengst van de zonnepanelen op afstand.
  • Als de zon schijnt wekt de zonnepaneleninstallatie energie op. Deze opgewekte energie is voor u en zorgt voor een verlaging van uw energierekening.
  • U betaalt deA een vergoeding voor de zonnepaneleninstallatie. Deze vergoeding is 80% van de opbrengst van de zonnepaneleninstallatie. deA heeft deze vergoeding nodig om de lening af te betalen en voor het verhelpen van eventuele storingen en het plegen van onderhoud.
  • De zonnepaneleninstallatie levert u direct een voordeel van 20% van de energieopbrengst.

Een voorbeeld

Een zonnepaneleninstallatie van 6 zonnepanelen levert per jaar minimaal €250,- op aan energie op. Uw energierekening daalt hierdoor met minimaal €250,-. Voor het gebruik van de zonnepaneleninstallatie betaalt u deA een vergoeding van €200,- (80% van €250,-). Per jaar levert de zonnepaneleninstallatie u dus minimaal €50,- op.

De corporaties.600

In samenwerking met de Apeldoornse woningcorporaties

Zon voor Huur is een project van deA in samenwerking met de Apeldoornse woningcorporaties. Doel is om de zoveel mogelijk huurwoningen van zonnepanelen voorzien. Zon voor Huur draagt bij aan de doelstelling van deA om duurzame energie in Apeldoorn op te wekken en aan de doelstelling van de Apeldoornse woningcorporaties om de woonlasten te beheersen.